KECZUP Z CUKINII
Witka,
dziś na tapecie pyszny keczup z cukinii. Smakowo lepszy od kupnych keczupów. Przepis pochodzi od znajomej.
OCENA 5 / 5
Składniki:
- 1 1/2 kg cukinii,
- 3 papryki czerwone,
- 1/2 kg cebuli,
- 3/4 szkl. octu,
- 1/3 szkl. soli,
- 1 1/2 szkl. cukru,
- 1 łyżeczka pieprzu, słodkiej papryki, ostrej papryki i chili,
- 3 słoiczki przecieru pomidorowego.
Obrać i zetrzeć cukinię. Posolić i po 30 min. odcisnąć sok. W międzyczasie pokrojoną cebulę ugotować w małej ilości wody. Do odciśniętej cukinii wrzucić cebulę i gotować 20-30 min. Mieszać czasami. Ostudzić i zblenderować. Dodać przyprawy. Gotować 10 min. Gorące przekładać do słoiczków i zakręcać. Można pasteryzować 5 min. Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz