czwartek, 18 września 2014

KECZUP Z CUKINII

Witka,
dziś na tapecie pyszny keczup z cukinii. Smakowo lepszy od kupnych keczupów. Przepis pochodzi od znajomej.

OCENA 5 / 5



Składniki:
  • 1 1/2 kg cukinii,
  • 3 papryki czerwone,
  • 1/2 kg cebuli,
  • 3/4 szkl. octu,
  • 1/3 szkl. soli,
  • 1 1/2 szkl. cukru,
  • 1 łyżeczka pieprzu, słodkiej papryki, ostrej papryki i chili,
  • 3 słoiczki przecieru pomidorowego.
Obrać i zetrzeć cukinię. Posolić i po 30 min. odcisnąć sok. W międzyczasie pokrojoną cebulę ugotować w małej ilości wody. Do odciśniętej cukinii wrzucić cebulę i gotować 20-30 min. Mieszać czasami. Ostudzić i zblenderować. Dodać przyprawy. Gotować 10 min. Gorące przekładać do słoiczków i zakręcać. Można pasteryzować 5 min. Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz