piątek, 26 września 2014

GOFRY

Witka,
wczoraj na 2 danie były gofry. Rumiane aż ślinka leciała. Podawane z dżemem, kremem czekoladowym, z owocami, śmietaną itd. U nas z domowym dżemem truskawkowym i brzoskwiniowym.

 OCENA 5/5



Tak zjadaliśmy gofry, że został ostatni i to niesforny bo po obróbce zdjęciowej nie chce się ustawić odpowiednio do bloga.

Składniki:
  • 3 szkl. mąki,
  • 1 1/2 szkl. mleka,
  • 1/2 szkl. oleju,
  • 3 jaja,
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki cukru,
  • sól
Wszystko pakujemy do miski i miksujemy chwilę do połączenia się składników.  
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz