sobota, 30 sierpnia 2014

BISZKOPT NA OCCIE NAJLEPSZY

Witka,
Następny ciekawy przepis mam dla Was na biszkopt, ale nie typowy bo na occie. Nie martwcie się po upieczeniu octu nie czuć ;P Przepis na biszkopt jest łatwy, lekki i przyjemny nie licząc zmywania hihi




Składniki:
  • 4 jajka,
  • 1 szkl. cukru (ja daję 3/4 lub 1/2 szkl.)
  • 1 szkl. mąki,
  • 1 łyżka octu,
  • 1 łyżeczka proszku.

Białka + cukier na ubić sztywno. Ja najpierw ubijam same białka potem dodaje cukier. Żółtka rozmieszać w małej miseczce z proszkiem i octem. Mają się spienić. Wlać do białek i delikatnie wymieszać ręką lub łyżką drewnianą. Dodać mąkę i wymieszać. Piec ok 15 - 30 min. w 180 st. C. Sprawdzać patyczkiem. A na oko, do zrumienienia wierzchu.

Biszkopt nadaje się idealnie do tortów lub ciast jako spód. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz