piątek, 28 listopada 2014

KRUCHE CIASTKA POMARAŃCZOWE

Pyszne, kruche, lekko pomarańczowe... w sam raz na małą chcicę. :))
Mam ten przepis z "Moich Smaków Życia" nr 12/2013 str 42. Robiłam już 2 razy, w tamtym roku na wigilię.


 OCENA 5 / 5

Składniki:
  • skórka z 2 pomarańczy,
  • 3 łyżki soku z pomarańczy,
  •  200 g mąki,
  • 100 g masła,
  • 100 g cukru pudru
  • sól.
  Zagnieść ciasto z podanych składników, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ok 1 h. Ciasto rozwałkować na stolnicy, wycinać ciastka o grubości ok 0,5 cm. Piec na papierze do pieczenia do zrumienienia w 180 st C. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz