środa, 3 maja 2017

Ciasto bananowe bez glutenu i tłuszczu

Pyszne ciasto, nadawało by się jako spód do ciasta. Przepis zaczerpnęłam stąd.

Ocena 4 / 5

Składniki:

  • 4 dojrzałe banany,
  • 3 jaja,
  • ¾ szklanki mąki gryczanej,
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej (musiałam dodać ciasto wyszło za rzadkie, banany były duże),
  • 1 łyżka mąki kokosowej,
  • 1 łyżeczka sody,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej,
  • szczypta czarnego pieprzu,
  • miód ( ja nie dodawałam i tak jest dość słodkie).

Banany z jajkami zblenderować. W osobnej misce wymieszać sypkie składniki. Wszystko połączyć, piec w 180 st. C. Ok 30-40 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz