wtorek, 28 marca 2017

Sernik kokosowy z kaszy jaglanej

Bierzcie się do roboty bo warto ! :D

Punkty 5 / 5

Przepis lekko zmodyfikowałam. Oryginalny jest TU

Składniki:
  • Kasza jaglana 1 szkl.,    (693 k.)
  • Mleko kokosowe (domowe) 3 szkl., 
  • wiórki kokosowe 200g,  (1316k.)
  • miód 4 łyżki, (100g, 294k.)
  • kakao 2 łyżki, (17g, 61k.)
  • olej kokosowy 2 łyżki (25g 216k)
Kaszę gotujemy z 2 szklankami mleka i 1 szkl. wody. Po 20 min. dodajemy 2 łyżki miodu, wiórki i 1 szkl. mleka. Gotujemy 10 min. Przekładamy do formy lub rozdzielamy do słoiczków by mieć na wynos. Polewa 2 łyżki miodu i oleju roztapiamy nie gotujemy! Dodajemy kakao i mieszamy. Dekorujemy ciasto :) Niebo w gębie. Niestety nie dla naszej wagi... Sugerowana porcja ma 645 kalorii, a dzieli się całość na 4 porcje. Czyli coś takiego na śniadanie da nam kopa na pół dnia. ;P

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz